FOLLOW FRIDAY: ZUPA KREM Z PIECZONYCH POMIDORÓW WEDŁUG KWESTII SMAKU
01:35:00
Dzień dobry! Dość długo nie
publikowałam żadnych przepisów, ale blog reaktywuje się dzisiaj, a w kolejce czeka już przepis na wyjątkowe drugie śniadanie. Wracamy wraz z cyklem Follow Friday, czyli z wpisem o blogu, autorze czy ksiażce, który wydaje się godny polecenia. Pierwszym i ostatnim
wpisem, który pojawił się z tej serii był ten, który prezentował owoce pod
kruszonką według bloga Minimalist Baker (LINK) i tam opisałam całą ideę prezentowania inspiracji okołoblogowych. Obiecałam cykliczne wpisy z tej serii, ale przez to że
blog mocno zwolnił i ten pomysł poszedł w odstawkę. Pogodziłam się z myślą, że to początek i koniec cyklu. Jednak kiedy szukałam
pomysłu na zupę z pomidorów i przypomniała sobie przepis Kwestii Smaku sprzed
wielu lat postanowiłam, że jeśli tylko mi posmakuje, podzielę się z Wami
przemyśleniami temat tego klasycznego, jednego w pierwszych (kto właściwie był pierwszy) polskich bloga.
Od razu przepraszam Was za błędy i literówki, ale w tej przeglądarce nie mogę ustawić sprawdzania pisowni w języku polskim i cały tekst prawie mam podkreślony na czerwono ;)
Może
jednak odwołanie się do bloga, który istnieje już a na którym przepisy
pojawiają się jest właśnie takim dobrym azymutem wytrwałości, profesjonalizmu i
regularności? Być może tak, ale nie jest to łatwe. Nieobecność na blogu
wynikała z kilku czynników - oczywiście mamy mnóstwo pracy i obowiązków. Ci z
Was, którzy obserwują profil bloga na Instagramie już wiedzą, że trwają właśnie prace nad
wyjątkowym e-bookiem z wegańskim street foodem, nad którego powstaniem czuwa Weganizujemy (LINK). Więcej
o e-booku napisze wkrótce, wciąż trwają ostatnie szlify. Nie chcę zaniedbywać
bloga, praca nad e-bookiem też szła opornie, ale czasami nie da się pracować
ponad siły, zdrowie jest ważniejsze, a odpoczynek i sen jest równie ważny jak
dobre jedzenie. Łatwiej, kiedy blog jest pracą, a dla mnie jest "tylko"
pasją. Czasami jednak warto zajrzeć na czyjegoś bloga - pozazdrościć
jakości, poszukać inspiracji. A Kwestia Smaku to niesamowite źródło
przepisów, które było i jest dla mnie inspirujące, z którego korzystałam lub
korzystam, kiedy szukam kulinarnych inspiracji i klasycznych dań do zweganizowania (chociaż w tym celu częściej dzwonię do mojego taty ;).


0 komentarze